Bompas and Parr

Visueltdagene i forrige uke var det mye flott å la seg inspirere av. Designere fra flere land og disipliner delte villig vekk av sine erfaringer og viste inspirerende resultater. Innimellom alle de saklige og flotte foredragene dukket det opp et par engelskmenn som har tatt et steg til siden for alt vi andre designere driver med. De har spesialistert seg på gelé. Ja, gelé ja... Og da snakker vi ikke om Freias ferdigpulver som man bare rører ut i varmt vann. Ikke til forkleinelse for denne geniale lille, kjappe oppfinnelsen altså, men Bompas and Parr stiller i en helt annen liga, både hva smak og utforming angår.

Som arkitekt har de brukt arkitekttegninger til å lage former av f.eks. Buckingham Palace og St. Pauls Cathedral. På laboratoriet sitt har de dessuten utviklet selvlysende gelé, fargestoffer til å farge en hel elv, mikset drinker og laget bryllupskaker som eksploderer. Ja, de har faktisk egne teknikere som reiser rundt i brylluper og sprenger både kaker og gelé i småsmuler. Et litt sært fenomen, men skal visstnok være populært for de som vil ha det litt spektakulært på bryllupsdagen.

Kommentarer