Bananmuffins med Nutella
Banan og sjokolade er en uslåelig kombinasjon og hjemme hos oss blir det alltid liggende igjen et par bananer som bli i overkant modne. Da er det bare å glede seg til litt bakst. For ingenting gir saftige kaker og muffins som mosede bananer. Mos dem skikkelig med en stavmikser så får du en glatt røre som er lett å blande med de andre ingrediensene. Denne gangen fikk jeg lyst å prøve en ny variant ved enkelt å blande en teskje sjokoladepålegg i hver muffinsform før de ble satt i ovnen.
Du trenger:
70 g smør
3 bananer (godt modne)
200 g sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
330 g hvetemel
1/2 dl melk
Nutella (sjokoladepålegg)
Pynt:
melisdryss
jordbær
sjokoladepålegg
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene med en stavmikser. Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen. Ikke rør mer enn at alt er godt blandet.
Sett muffinsformer i et muffinsbrett eller doble muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 1/3 opp ved hjelp av to spiseskjeer. Ta en teskje med sjokolade- eller nøttepålegg og legg på toppen av røra i hver form. Ta deretter baksiden på teskjeen og vend sjokoladen et par ganger rundt i formene slik at røren blir marmorert. Viktig at du ikke rører mye her for sjokoladen skal gi konsentrerte, bløte og saftige områder i muffinsen. Namm!
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. Dette kan vareiere litt fra ovn til ovn, og hvis du bruker små muffinsformer istedefor litt større cupcakesformer må steketiden reduseres. Avkjøl og sikt over melis.
jordbær
sjokoladepålegg
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene med en stavmikser. Rør i sukker, vaniljesukker, det avkjølte smøret og eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen forsiktig sammen. Ikke rør mer enn at alt er godt blandet.
Sett muffinsformer i et muffinsbrett eller doble muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 1/3 opp ved hjelp av to spiseskjeer. Ta en teskje med sjokolade- eller nøttepålegg og legg på toppen av røra i hver form. Ta deretter baksiden på teskjeen og vend sjokoladen et par ganger rundt i formene slik at røren blir marmorert. Viktig at du ikke rører mye her for sjokoladen skal gi konsentrerte, bløte og saftige områder i muffinsen. Namm!
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. Dette kan vareiere litt fra ovn til ovn, og hvis du bruker små muffinsformer istedefor litt større cupcakesformer må steketiden reduseres. Avkjøl og sikt over melis.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.