Indrefilet av kalv
Som aksjonærer i Valle Naturkjøtt har vi nå fått levert årets kalvekjøtt. Vi har ventet spent på at kjøttet skulle modnes tistrekkelig og nå var ventetiden endelig over. Vi tilberedte en liten indrefilet som virkelig ble et gourmetmåltid. Kjøttet var fantastisk mørt og smakfult og jeg vil her dele oppskriften med dem som eventuelt vil prøve det samme.
Fileten krydres og surres kjapt på pannen i Kviteseidsmør for å få en gylden, sprø stekeskorpe.
Stekes deretter i ovnen på 120 grader til kjernetemperaturen er 60 grader. La hvile i ca. 10 min. Amadinepoteter kokes og surres deretter lett i en panne med smør.
Stekes deretter i ovnen på 120 grader til kjernetemperaturen er 60 grader. La hvile i ca. 10 min. Amadinepoteter kokes og surres deretter lett i en panne med smør.
Tilbehør:
Kantareller
Charlottløk - surres i litt smør.
Aspargestopper
Squash
gulrotstrimler
Cherrytomater - wokes lett i olje.
Kantareller
Charlottløk - surres i litt smør.
Aspargestopper
Squash
gulrotstrimler
Cherrytomater - wokes lett i olje.
Saus:
2 sjalottløk
30 gr smør
3 dl lys kjøttkraft (jeg brukte kraft kokt på kalvebein)
2 dl kremfløte
Smakes til med salt og pepper.
For de som ikke ABSOLUTT må ha Cola til maten kan jeg anbefale en deilig Brunello. Prikken over i´en. Dette er ikke et minimalistisk måltid men en skikkelig smaksopplevelse. Bon appetite!
2 sjalottløk
30 gr smør
3 dl lys kjøttkraft (jeg brukte kraft kokt på kalvebein)
2 dl kremfløte
Smakes til med salt og pepper.
For de som ikke ABSOLUTT må ha Cola til maten kan jeg anbefale en deilig Brunello. Prikken over i´en. Dette er ikke et minimalistisk måltid men en skikkelig smaksopplevelse. Bon appetite!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.