Focaccia

I går kveld kom min kjære mann hjem fra sin ukependlerjobb og jeg hadde kommet over en foccaciaoppskrift som jeg bare måtte prøve, og dermed var det duket for en liten kosestund på terrassen.
I bryllupsgave fikk vi en fantastisk Espegard bålpanne av noen gode venner. FOR en gave! Etter mye farting i sommer har vi ikke fått tatt den skikkelig i bruk men har bare gått og sett på den  og gledet oss til anledningen skulle by seg. Vi har blitt litt avhengige av bål og stille stunder på kveldene i sommer og da var det perfekt å fortsette tradisjonen når vi kom hjem. Med rødvin, foccacia, spekemat og bål kunne vi virkelig nyte en litt kjølig kveld på terrassen. 
Når terrassen endelig er ferdig med lévegger og utekjøkken skal vi lage til en ordentlig kosekrok med denne bålpanna som vi skal bruke hele året. Ser for meg bålmiddager i snøen og kakao før jul. Perfekt!

Foccaciaen var forøvrig den beste vi noengang har smakt. Her er oppskriften:

Deig
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker
Salt
Litt chilipulver
ca. 9 dl. vann
1 neve soltørkede tomater
1 neve grovhakkede olivener

Oljeblanding
1-2 dl Extra virgin olivenolje (+ oljen fra de soltørkede tomatene)
2-3 fedd hvitløk (finhakkes)
Urtekrydder: (jeg tok av det jeg hadde i urtehagen men skal du bruke tørkede urter kan du bruke disse)
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

Bland sammen mel, gjær, sukker, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)
Finhakk tomatene og grovhakk olivene og rør godt inn.
Dekk en langpanne med bakepapir, tøm godt med olivelolje i bunnen (det skal flyte litt) og fordel deigen utover. Vend deigen i pannen slik at alt er dekket med olje. Heves i 15-20 min på 35 grader i ovnen, eller 1 time under klede i romtemperatur. Bruk fingrene til å stikke hull i deigen og tøm over krydderoljen før steking. Dryss eller kvern salt på toppen.

Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Kommentarer

  1. Hørtes fortryllende ut!

    SvarSlett
  2. Hei vennen.
    Det var kjempekoselig å se hvor stemningsfylt en slik bålgryte kan være. Den kommer dere til å få mye glede av.
    Når det gjelder Focacciabrødet, så har vi laget dette flere ganger, men med flere typer speltmel og cherrytomater, kjemegodt
    Kos dere

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.