Bananbrød

Har du et par slitne bananer liggende? Gi dem nytt liv i en saftig og god formkake. Rask å piske sammen og veldig god til kaffe og te. Varier med nøtter og sjokolade i eller kanskje noen andre tørkede frukter? Strø gjerne noen valnøtter på toppen. Det er kjempegodt.

















2 egg
1,5 dl sukker
5 dl. hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts. salt
1 ts. natron
3 mosede bananer
75 gr. smeltet smør
ca. 1 dl. fløte
100 gr. malte hasselnøtter

Pisk eggedosis og vend inn alt det tørre. Ha i smør og fløte. Juster røren med fløte slik at den får en passe flytende konsistens (omtrent som muffinsrøre).
Denne røren er nok til to små brødformer. Stekes på 160 grader i 30-40 min. avhengig av ovn. Bruk en liten trepinne til å teste om kaken er ferdig. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen når kaken er ferdig.

Rør melis og vann til glasur, ha i farge og smak etter ønske. Mandelessens er min favoritt og siden det var banan i kaken måtte glasuren bli gul. :o)

Kommentarer