Ovnsbakte smultringer
Er du tilhenger av valentines day eller bare vil lage noe søtt en hvilken som helst dag kan jeg anbefale å bake doughnuts. Fritt for smult, søl, fett og brannfare, som man forbinner norske smultringer med, kan du lage disse deilige fristelsene hvis du bare får kloa i en panne for doughnuts. Pannen jeg har kjøpt er fra Wilton. Den kommer i klassike runde former, eller disse søte hjerteformene. Med Maple sirup- eller kanelglasur er de skikkelig nammenamm.
Her er oppskriften, dog i amerikanske mål, men skal komme tilbake med de norske målene etterhvert.
2 cups hvetemel
3/4 cup sukker2 ts bakepulver
1/4 ts malt muskatnøtt
1 ts salt
3/4 cup skummet kulturmelk
2 egg, lett pisket
2 ss smør, smeltet
Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
Rør inn kulturmelk, egg og smør. Visp til en glatt konsistens og fyll doghtnut-pannen 1/2-full.
Stekes på 220 grader i ca. 8 min.
Glasur:
melisglasur smaksatt med kanel eller blandet ut med Maple sirup.
Disse kakene er helt nydelige. Små og lekre med en deilig smak. Takk for deilig servering.
SvarSlett