Rullekake

17. mai nærmer seg og de fleste rigger til litt ekstra god mat og et hyggelig dekket bord på nasjonaldagen. Hvis du ikke har de helt store matplanene kan jeg anbefale et enkelt rømmegrøt og spekematbord. Superenkelt og veldig trivelig. Rullekake er også utrolig lett og raskt å lage og er akkurat passe stort om man ikke er så mange. I år blir vi trolig på farten mesteparten av dagen, men en liten rullekake i kjøleskapet tror jeg ihvertfall vi må ha.

Den lager du slik:
3 egg
75 gr. sukker
75 gr. hvetemel
1/2 ts. bakepulver

Visp eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel og bakepulver. Kle en langpanne med bakepapir og smør kakerøren jevnt utover hele papiret. Stek kaekn midt i ovnen (225 ℃ i 6-8 min.) til den er gylden. Avkjøl kaken. Hvelv kaken på sukkerdrysset papir. Smør syltetøy eller krem over og rull kaken sammen. Pynt eventuelt med litt mer krem på topen og pynt med bær.

Kommentarer