Vannbakels

Er du fysen på noe godt eller får  besøk og trenger en kjapp søtsak? Vannbakels er utrolig godt og ganske fort gjort. Min farmor var en reser på dette. Der var det ofte kringle med rosa glasur og få når man kom på besøk. Denne kan du lage som kringle, stenger eller porsjonsboller og eventuelt fylle dem med krem og toppe med sjokolade hvis du vil slå på stortromma...men den er like god med bare melisglasur. Namm!

Vil du prøve? Her er oppskriften:
4,5 dl melk • 165 gram smør • 190 gram hvetemel • 4 egg

Kok opp melk og smør, visp inn melet til en tykk grøt som slipper pannen. Avkjøl deigen litt før du  til slutt rører inn ett og ett egg. Legg røren med skje eller sprøyte som ønsket. Jeg laget to stenger. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. 30 min. Følg med og ta den ut når den er lys gylden. Stekeovnsdøren må ikke åpnes før etter halvgått tid, men vent gjerne lenger. Når de er ferdige kan du gjerne la brettet stå i ovnen med døren åpen, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for stor. Avkjøl på rist.

Kommentarer