Kalvegryte II
Det går mye i kalvekjøtt hos oss og det er supergøy å utforske og prøve nye oppskrifter basert på dette fantastiske kjøttet fra Valle Naturkjøt. Man-tar-hva-man-har-prinsippet er alltid spennende og gryteretter er usedvanlig greit å lage på de dager da man ikke vil stå på kjøkkenet i timesvis, men likevel vil ha en ordentlig middag. Denne gangen brukte jeg høyryggen av kalven.
ca. 1,5 kilo høyrygg av kalv
hermetiserte tomater med basilikum
kalvekraft (her kan du også bruke eventuelt kalvefond eller buljong)
2 løk
8 gulrøtter
4 søtpoteter
en halv liten sellerirot
en god neve bladpersille
en pk. fløte
salt
pepper
olje i bunnen av panna
vann til du akkurat såvidt dekker kjøttet
hermetiserte tomater med basilikum
kalvekraft (her kan du også bruke eventuelt kalvefond eller buljong)
2 løk
8 gulrøtter
4 søtpoteter
en halv liten sellerirot
en god neve bladpersille
en pk. fløte
salt
pepper
olje i bunnen av panna
vann til du akkurat såvidt dekker kjøttet
Jeg benet ut kjøttet og skar det i passelige stykker (omtrent på størrelse med en liten håndflate), krydret dem og freste dem lett på pannen før de ble lagt i en jerngryte sammen med alle de andre ingrediensene. Først en boks med tomater i bunnen og deretter passelige terninger av rotgrønnsaker, løk og grovhakket bladpersille. Til slutt tømte jeg over mer tomater, kalvefond og fløte. Blandet det hele litt rundt og satte gryten i ovnen. Der sto den i ca. 2 timer på 180 grader. Du kan ha enda lavere varme og la den stå enda lengre om du vil. Husk å smak til med salt og pepper før servering.
Dette er en perfekt søndagsmiddag. Da kan gryten stå i ovnen i 4-5 timer mens dere er på tur. Å komme hjem til ferdig middag er ren luksus.
Som tilbehør laget jeg båtpoteter av Amadine i ovnen med olje, potetkrydderet fra Cemo og hvitløk. 200 grader i en liten time så er de ferdige. Poteter kan du også ha rett i gryta sammen med de andre ingrediensene eller du kan bare ha et godt brød til.
Vintips: Montecillio Reserva 2007 (varenr. 4781601)
Vintips: Montecillio Reserva 2007 (varenr. 4781601)
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.