Panna Cotta

Dette er en utrolig enkel dessert og en sikker vinner. "Alle" liker denne. Og hva er det å ikke like? Vanilje, fyldig krem, sjokolade og frisk bærsmak. Som sagt, en sikker vinner.

Til generalforsamlingen/Kalvefest for Valle naturkjøt laget jeg denne desserten til 22 personer. En takknemlig jobb da den lett kan lages på forhånd, serveres enkelt i glass og i tillegg høster mye god omtale. Prøv den du også. Oppskriften her er til 4 pers.

Da trenger du:
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 gelatinplater
100 gram hvit sjokolade

• Legg gelatinen i vann i ca 5 minutter.
• Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha de i en liten kasserolle sammen med fløten.
• Varm fløten opp mot kokepunktet og avkjøl litt.
• Klem ut vann av gelatinplatene og rør inn i fløten til gelatinen er helt oppløst.
• Hakk sjokoladen i små biter, ha den oppi fløten og rør jevnt til den er helt oppløst. Hvis fløten er for varm kan sjokoladen korne seg så her må du være litt forsiktig.
• Hell blandingen i porsjonsglass og sett til avkjøling.
• La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet. Den bør stå i 4-6 timer, men gjerne over natten.

Bringebærcoulis

ca 200 gram bringebær
ca 2 ss sukker
sitronsaft

• Kok opp bringebær og sukker (smak til). La det småkoke i ca 5 minutter og press deretter blandingen gjennom en fin sil til en glatt saus.
• Kok sausen videre til mengden er omtrent halvert.
• Avkjøl coulisen og smak til med friskpresset sitron.

Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet ca en halvtime før servering, slik at alle de gode smakene kommer til sin rett. Ha på litt coulis. For mye kan bli for meget. :)

Sjokoladepynten er laget av smeltet sjokolade (hvit + mørk) som er tømt over et ark med bobleplast. Jeg blandet sjokoladen lett slik at det ble marmorert og satte det i kjøleskapet. Når alt hadde stivnet brakk jeg av biter og satte i glasset.

Kommentarer