Pannekaker
Pannekaker er den absolutte favoritten blant ungene. Om de er 6 eller 22 år spiller ingen rolle. Like stas er det hver gang pannekakeduften sprer seg gjennom huset. Selv synes jeg pannekaker minner mer om en dessert enn middag så jeg må alltid ha bacon, pølser eller en ertesuppe ved siden av for å kunne rettferdiggjøre måltidet som en middag. Men en sjelden gang innimellom slår vi til med pannekaker til frokost, og da er det fest!
Pisk egg og sukker lett sammen før du har i melken. Sikt og rør inn mel til en jevn røre. Juster med melken om du vil ha en tynnere røre til tynnere pannekaker. La stå litt til det bobler på toppen av røren. Rør litt til slik at alle eventuelle melklumper blir løst opp. Har du jernpanne er det det beste å bruke til steking av pannekaker. Bruk smør i pannen, hell en stor øse med røre i pannen og snu pannekaken når den såvidt har stivnet røre inn mot midten.
Serveres med sukker, eller aller helst, nyrørte blåbær og bacon.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.