Granola

Hjemmelaget frokostblanding, eller bedre kjent som grenola, har blitt en absolutt frokostfavoritt hos meg i det siste. Med vaniljeyogurt og friske jordbær og/eller blåbær er dette nesten som dessert å regne og det er SÅ godt!!



Du trenger:
100 gram mandler
50 gram hasselnøtter
250 gram havregryn
75 gram solsikkefrø
35 gram sesamfrø
3 ss olje (linfrø, raps, solsikke)
6 ss honning

Hakk nøtter og mandler og tilsett frøene. Varm olje og honning på lav temperatur til honningen smelter. Rør deretter honningen godt inn i blandingen. Fordel blandlingen tynt over en stekeplate med bakepapir. Stekes på varmluft i 140 grader i ca. 35 minutter. Rør litt underveis i stekingen. Stekes til sprø og gylden. Avkjøles på brettet og oppbevares i lufttett boks eller glass. Dryss over vaniljeyougurt og ha rikelig med bær i. En perfekt start på dagen!


Kommentarer