Havrebaguetter

Det er ikke mye som slår feskt brød til lunsj. Og her har du en superenkel og veldig god oppskrift på baguetter som krever minimalt av røring og elting. Det liker vi. 

25 gram fersk gjær (eller en halv pose tørrgjær) • 2 ts salt • 1 ss flytende honning • 6 dl lunkent vann • 2,5 dl lettkokte havregryn • ca. 10 dl hvetemel

Løs gjæren opp i litt lunkent vann. Bland alle de tørre ingrediensene og hell i vannet, blandingen med gjær + honningen. Røres til en løs deig. Den skal være veldig klissete men justér gjerne med litt ekstra mel om den virker altfor løs. Husk at du skal kunne forme den når den er ferdig hevet. Heves til dobbel størrelse på et lunt sted.

Sett ovnen på 230 grader. Hell deigen ut på et melet bakebord. IKKE ELT DEIGEN! Del den forsiktig i fire like store deler med en skarp kniv. Viktig at ikke luften går ut av deigen. Ta en del deig om gangen og form den til en avlang baguett ved å vri den som en spiral. Legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes straks i ovnen på 230 grader i 15 minutter. Skru så ned ovnen til 150 grader og stek videre i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Serveres til suppe, som frokost, lunsj eller kvelds. Min favoritt er med en god brie og hjemmelaget plommesyltetøy.


Kommentarer

  1. Oi, tror dette er innenfor mitt mestringsområde! Takk for oppskrift :) Skulle forresten gjerne hatt hjelp til å lage en litt mer fancy blogg med faner, slik som du har...

    SvarSlett
  2. Så koselig at du vil prøve denne, Cecilie. Det er mye mat i disse baguettene og de er supergode til en varm suppe. Det passer jo bra i denne ruskeværet. Når det gjelder faner/menypunkter så sender jeg deg en mail. :) Ha en strålende dag!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.