Løkringer

Da vi forrige helg hadde besøk av gode, matintereserte venner tok vi på oss et lite eksperiment som vi har gledet oss lenge til å prøve, nemlig løkringer.

Løkringer er noe av det beste jeg vet av tilbehør til hamburger og som snacks. Det finnes mange oppskrifter og framgangsmåter her, men slett ikke alle fungerer like godt. Vi lånte en frityr og gjorde grundig research på tempura og utfordringen med å få røren til å henge på løken.
Hobbykokken hadde gode tips og en oppskrift som vi tok utgangspunkt i, men med noen justeringer. Vi prøvde også ut en ferdig tempuramix som vi kjøpte på et internasjonalt marked (innvandrerbutikk), bare for å teste forskjellen. Og det viste seg at forskjellen på hjemmelaget og kjøpt tempurarøre faktisk var veldig liten. Vi valgte imidlertid å krydre den kjøpte røren også, samt ha i Xanthan-gummi. Men vi konkluderte med at krydderet, gummien og raspen (ferdig pose fra innvandrerbutikk) vi dyppet ringene i før friteringen var årsaken til suksess.Tempurarøre:
220 ml sprudlende vann (Farris)
1/2 liten ts xanthan-gummi 
150 g hvetemel
1 eggeplomme
1/2 ts salt
2 ts. Garam marsala
1/3 ts natron

Melblanding:
1 dl. hvetemel
2 ss. løkpulver 

2 stk store løk, skrelt og kuttet i 1/5 cm tykke ringer 
1 l. rapsolje + 1 l. solsikkeolje til fritering

Bland sammen mel, salt, natron og Garam marsala i en bolle. Pisk sammen Farris og gummipulver til gummien er helt oppløst. Pisk deretter inn 1 egg. Hell dette i den tørre blandingen og visp godt sammen (her kan du bruke blender). Vend løkringene i hvetemel- og løkpulverblandingen (rist litt av dem) og dypp dem i tempura og deretter i raspet. Oljen skal holde 175 grader og ringene skal stekes i ca. 2 min. på hver side, eller til de er gyldne og fine. Ha ikke mer en 6-7 ringer i frityren om gangen da de lett henger fast i hverandre om de ligger for tett. La dem renne av på metallrist eller kjøkkenpapir før du serverer dem.  

Vi gjorde samme prosess med scampi også. Supergodt!! Med en enkel dressing av rømme, sweet chili og litt cayennepepper ble det en himmelsk forrett.

Hamburgerene vi hadde løkringene til er et kapittel for seg og kommer i et senere innlegg.
Kommentarer