Hamburger

Da vi testet ut løkringene, som jeg skrev om tidligere, hadde vi også noen utrolig gode hamburgere som tilbehør. Eller var det løkringene som var tilbehør til hamburgerene kanskje? De lærde strides i dette spørsmålet. :) Men Nina laget ihvertfall disse fantastiske burgerene. Kombinasjonen hamburgere og løkringer var sykt god og hele retten bør absolutt prøves. Løkringene finner du HER.

Hamburgerbrød (8-10 stk.):
7 dl. hvetemel
1 pk. tørrgjær
1 ts. salt
1 ss. sukker
2 ss. olje
1 1/4 dl. melk
1 1/4 dl. vann 
1 egg

Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør til den er smidig. Husk at vann og melk må være fingervarmt før du har det i bollen. La deigen heve i en time og del deigen i emner som trilles ut og kjevles eller trykkes ned til ca. 1 cm tykkelse. Etterhev dem i ca. 45 min. Pensle dem med eggehvite før steking og dryss over litt sesamfrø.

Stekes på 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. 12-14 min.

Burger:
400 gr. kalvekjøttdeig (evnt. kjøttdeig/karbonadedeig og 100 gr. kvernet indrefilet)
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss Worchestersauce 

Rør deigen godt sammen og form til runde boller som klemmes ut til store, flate hamburgere. Disse stekes i smør på middels varme til de er gjennomstekte.

Serveres med god Cheddarost, sylteagurk, tomat, rødløk, salat og dressing.

Kommentarer