Jordbærlikør
I
vår familie er det tradisjon med en liten juledram når julen ringes inn
på julaften. Da skåler vi i et ørlite glass med noe godt og sterkt i
mens pinnekjøttet dufter og forventningene er høye. Jordbærlikør er et
veldig godt alternativ. Det er nok litt sent å lage denne ferdig til jul
nå, da den skal stå i noen uker, men kanskje har du jordbær i fryseren
og god tid til å holde på med slikt i romjula? Man trenger ikke en
spesiell anledning til å servere ren sommer i et glass en gang i løpet
av vinteren.
Tok ca. 1 1/2 kurv med frosne jordbær.
sukker
60% sprit
Tin jordbær og gi dem såvidt et oppkok i en gryte sammen med sukker. Jeg smakte til med sukker til det ble veeldig søtt. Så tømte jeg det over på et stort norgesglass (litt over halvfullt) og fylte glasset opp med 60% sprit. La glasset stå i kjøleskapet i ca. 4-8 uker. Jeg glemte bort mine så de sto i 3-4 mnd før jeg hadde likøren over på karafel. Men er du utålmodig er 4 uker et absolutt minimum, etter min mening. Husk å snu på glasset innimellom slik at sukkeret løses opp og blander seg med likøren.
sukker
60% sprit
Tin jordbær og gi dem såvidt et oppkok i en gryte sammen med sukker. Jeg smakte til med sukker til det ble veeldig søtt. Så tømte jeg det over på et stort norgesglass (litt over halvfullt) og fylte glasset opp med 60% sprit. La glasset stå i kjøleskapet i ca. 4-8 uker. Jeg glemte bort mine så de sto i 3-4 mnd før jeg hadde likøren over på karafel. Men er du utålmodig er 4 uker et absolutt minimum, etter min mening. Husk å snu på glasset innimellom slik at sukkeret løses opp og blander seg med likøren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.