Wienerschnitzle med spätzle
Som tilbehør til dette laget hun spätzle som er en slags fersk pasta, og champignonsaus. Gleder meg til å lage dette igjen. Det ble forøvrig også veldig godt mottat av min litt kresne datter, så da vil jeg karakterisere det som veldig barnevennlig.
Du trenger:
Ytrefilet av kalv
egg
salt
pepper
brødrasp
smør
Bank kjøttskivene flate til de blir 1-2 cm tykke og dryss salt og pepper på hver side av hvert stykke. Ha mel, egg og brødrasp i hver sin skål/tallerken og vend kjøttskivene først i mel, deretter i egg (lett pisket) og til slutt i brødraspet. Sørg for at hele snitzelen er dekket med rasp på begge sider. Stekes i smør på middels varme til de er gylne og crispy på begge sider.
Serveres med kokte poteter, potetmos, pommes frites eller spätzle. Og kanskje med salat eller kokte/wokede grønnsaker på siden?
Spätzle
(til 4 pers.)
250 gr. hvetemel
3-4 egg
ca. 3 ss vann
en liten klype salt
Bland sammen alle ingrediensene, enten for hånd, eller i kjøkkenmaskin. Bland til det danner seg luftbobler i røren/deigen. La den hvile i 15-20 min. Kok opp vann med litt salt. Fyll spätzle-pressen eller trykk røren gjennom et dørslag (slik de har gjort her og her) ned i det kokende vannet. Kokes i 1-2 min eller til spätzlen flyter opp i gryta og kan øses ut av vannet. Skylles i kaldt vann og la det overskytende vannet renne av i et dørskag eller sil.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.