Berlinerboller

Vi du prøve noe annet enn kremboller til fastelavens? Fastelavenssøndag er jo kjent som fleskesøndag og hva er ikke da mer passende enn boller kokt i smult? Fylt med syltetøy er det en kaloribombe du bare må elske.

Til deigen trenger du:
250 gr. hvetemel
1,5 dl. melk
1 egg
2 eggeplommer
100 gr. smør
0,5 dl sukker
50 gr. gjær
litt salt

Smøret smuldres i melet og gjæren røres ut i fingervarm melk. Eggene piskes sammen og helles i en bakebolle med de andre ingrediensene. Elt/rør deigen ferdig. Den skal være tykk som en bolledeig. Kjevle deretter ut deigen til den er ca. 2 cm tykk og stikke ut emner med et melkeglass.

Bollene legges i kokende smult. Smulten er varm nok når det bruser rundt en liten trepinne. Følg godt med og husk på å ha lokk i nærheten hvis du bruker gryte. Har du smultkoker, er det jo litt enklere. Prøvestek et par boller, og finn ut hvor lenge de bør ligge. Se på fargen, de skal være pent gyllenbrune. Snu dem og la dem steke/koke på begge sider, ta dem opp og vend dem i sukker. Til slutt sprøyter du inn sbringebærsyltetøy i toppen av bollen med en sprøytepose.

Kommentarer