Vafler
Hos oss har vafler alltid vært populært. Om vi er ute på tur i skogen med det gamle vaffeljernet som vi bruker på bål, sitter ute i hagen en varm sommerdag med kurven full av bær...eller inne foran peisen en stormfull vinterkveld....vafler er alltid godt. Tilbehøret varierer man etter smak og behag, eller årstid. Is og bær på sommeren, sjokoladesaus og syltetøy på vinteren og smør og brunost når man er ute på tur. Ellers er det også godt med rørosrømme og nyrørte jordbær.
Mange sverger til den "legendariske" Toroposen med vaffelrøre. Det gjør jeg også i mange tilfeller. Rett og slett fordi det er lettvint, også er de faktisk veldig gode. Her på "bjerget" er det nesten opplest og vedtatt at alle skal kunne lage vafelrøre på slump, og helst med sin egen personlige vri. Men om du trenger litt hjelp får du her en klassisk oppskrift. Nemlig sjømannskirken i Københavns oppskrift. Disse er kåret til verdens beste vafler.
Du trenger:
2 egg • 1 dl sukker • 2 dl skummet kulturmelk • 1,5 dl melk • 1 dl vann • 350 g hvetemel • 1 ts bakepulver • ½ ts natron • 1 ts vaniljesukker • ½ ts kardemomme • 125 g smeltet smør
Pisk egg og sukker til det er godt blandet og litt luftig. Hell deretter i melk og vann og bland godt. Til slutt har du i alle de tørre ingrediensene og rører til du får en glatt og klumpefri røre. La den svelle i ca. 15 min. Tilsett smeltet smør og stek vaflene til de er lysebrune. Namm!!
Pisk egg og sukker til det er godt blandet og litt luftig. Hell deretter i melk og vann og bland godt. Til slutt har du i alle de tørre ingrediensene og rører til du får en glatt og klumpefri røre. La den svelle i ca. 15 min. Tilsett smeltet smør og stek vaflene til de er lysebrune. Namm!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.