Sjokoladefondant

Denne oppskriften til Trond Moi har jeg skrevet om før, men den må bare plukkes fram igjen. Den er utrolig kjapp og enkel å lage, hvis du bare finner riktig steketid i forhold til skålene du bruker. Røren kan lages dagen i forveien, helles i skåler og settes i kjøleskapet. Den kan til og med fryses. Å servere denne fyldige sjokoladedesserten med frisk frukt/bær eller is er fantastisk godt. Jordbær, fersk ananas, appelsinsorbet, vaniljeis eller fruktsalat er alle ypperlige tilbehør. Dette er himmelen for en sjokoladeelsker.

250 g smør
250 g sukker
300 g kokesjokolade (helst 70% sjokolade)
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i mikrobølgeovn eller i en kjele over lav varme. Rør inn sukker og sjokolade i biter, og hell over i en stor bolle. Avkjøl røren litt før du sikter i hvetemelet og rører inn ett og ett egg om gangen. Fondantene skal helst stekes i små ildfaste former/kopper. Mine er ca. 7 cm i diameter og 5 cm høye. En perfekt porsjon som tar 9 min. å steke. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Prøv gjerne å steke én porsjon først slik at du er sikker på steketiden, den er nemlig avgjørende for at dette blir en fondant og ikke en muffins. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kommer an på hvilken form du bruker.

Kommentarer