Sitronkladdkake
Den svenske kladdkaken med sjokolade er vi godt kjent med, og den er jo fantastisk god. Jeg har en egen sjokoladevariant med bjørnebær her på bloggen. Prøvd den! ;)
Som en motsetning til den tunge sjokoladekladdkaken kommer her en kjempefrisk, men søt, sitronversjon. Denne kaken skal ikke være fullt så bløt i midten som en sjokoladekake, men fortsatt litt klissete. Den er utrolig god med vaniljeis eller vaniljekesam til. Og dette er en dessertkake, så man kutter den i små, delikate stykker.
3 egg
5 dl sukker
200 g smeltet smør
1,5 dl sitronsaft
revet skall av 1,5 sitroner
2 ts vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
3 dl hvetemel
melis til pynt
5 dl sukker
200 g smeltet smør
1,5 dl sitronsaft
revet skall av 1,5 sitroner
2 ts vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
3 dl hvetemel
melis til pynt
Pisk egg og sukker sammen. Smelt smøret og avkjøl det før du blander det inn i eggedosisen. Ha i de resterende ingrediensene og rør sammen til du har en glatt røre.
Kle en rund form på ca. 24 cm. med bakepapir i bunnen og hell i deigen/røren. Stekes på 180°C i ca. 35-40 min. Kaken skal være gjennomstekt ytterst men klissete i midten. Bruk en liten trepinne/grillpinne til å prikke i kaken for å se at den fortsatt er litt "rå" i midten. Avkjøles i formen og serveres kald/lunken med et godt melisdryss på toppen. Kan også pyntes med andre frukter og bær som jordbær, bringebær, blåbær og stjernefrukt for en litt mer spektakulær look...og variert smak.
Kle en rund form på ca. 24 cm. med bakepapir i bunnen og hell i deigen/røren. Stekes på 180°C i ca. 35-40 min. Kaken skal være gjennomstekt ytterst men klissete i midten. Bruk en liten trepinne/grillpinne til å prikke i kaken for å se at den fortsatt er litt "rå" i midten. Avkjøles i formen og serveres kald/lunken med et godt melisdryss på toppen. Kan også pyntes med andre frukter og bær som jordbær, bringebær, blåbær og stjernefrukt for en litt mer spektakulær look...og variert smak.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.