Bananblåbærkake med bringebær

I disse blåbærtider florerer det av oppskrifter å bruke den lille blå bæra til. Jeg er ikke sen med å ta med meg bærplukkeren ut i skogen når bærene er modne, for her i huset bruker vi kilovis i året. Både til smoothie og i bakverk. Blåbærmuffins er blant favorittene men denne bananblåbærkaka tror jeg nå rykker opp i teten. En godt moden banan, noen bringebær og rikelige doser blåbær gjør denne kaka kjempesaftig og utrolig smakfull.

150 g smør
2 dl sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
3 godt modne bananer
2 dl blåbær
1 dl bringebær

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og visp godt. Ha deretter i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Når du har fått en glatt og jevn røre kan du mose banenene med en stavmixer og vende dette inn i røren. Ha til slutt i bærene og vend dem veldig forsiktig inn med en slikkepott. Bare til de er såvidt blandet med resten. Smør og fyll en brødform og stek kaken i ca 50 minutter på 175 grader.

Rett før servering helte jeg over litt melisglasur og pyntet med bær på toppen. 
Sett på kaffen, nå kan du nyte!

Tips til et par andre blåbæroppskrifter:
http://tessasdesign.blogspot.no/2014/01/blabrmuffins.html

http://tessasdesign.blogspot.no/2013/04/smoothie.html

Kommentarer