Salmabruchetta

I disse varme sommerdager er det begrenset hva man orker å lage til på kjøkkenet. Sulten er heller ikke den samme når det er nesten 30 grader ute. Kjøtt er i hvert fall helt utelukket for min del. Derfor har jeg fått dilla på Salmalaks...og da primært ceviche. Jeg laget nylig en cevichesalat som ble kjempegodt og i dag brukte jeg resten av laksen til å lage en enkel bruchetta.




Du trenger (per pers.):
2 loffskiver
1/2 avokado
god olivenolje
soyasaus
ca. 150 gr. Salmalaks
1 tomat
4-5 sukkererter
sesamfrø
pepper
frisk Basilikum

Slik gjør du:
Skjerp brødskivene i ovnen, eller på grillen, i noen minutter til de blir sprø og lett gyldne. Hell over litt olivenolje. Del en avokado i to, ta ut stenen og skrap ut kjøttet med en kniv. Smør avokadoen på skiva og dryss over litt nykvernet pepper. Skjær tomat og laks i tynne skiver og legg på. Hell over litt soyasaus, litt sesamfrø og delte sukkererter.



Alternativ 2:

Marinér laksen i følgende ingredienser:
limesaft av en halv lime
limeskall av en halv lime
god olivenolje
2 ss soyasaus
2 ss finhakket frisk koriander
2 ss ristet sesamfrø 
ca. 150 gr. Salmalaks
1 tomat
4-5 sukkererter
pynt med frisk koriander


Gjør som forklart over men erstatt laksen med cevichelaks og basilikumen med koriander. Tøm marinaden over brødet, i stedet for olivenolje.

Kommentarer