Cevichesalat
Har du prøvd ceviche? Den lekre lille retten av rå, lime-marinert laks i deilig olje og soyasaus? Den kan lett spises helt for seg selv, med et godt glass vin og en baguette til. Men om du vil ha en litt fyldigere rett og litt flere smaker så kan jeg varmt anbefale denne salaten. Kombinasjonen her av konsistenser og smaker er bare supergod. Renheten i Salmalaks og friskheten i limemarinaden er så utrolig fresht og gjør det til perfekt sommermat.
Også du, husk et duggfriskt glass med Cremant eller tørr hvitvin til. DET løfter det hele til nye høyder, og vipps kan du ha deg en liten hverdagsfest.
Du trenger - til to personer:
300 gr. Salmalaks
Limejuice fra 1 lime
Finraspet limeskall fra 1 lime
5 ss Ekstra virgin olivenolje
5 ss soyasaus
1 ss Sesamfrø
1 liten neve finhakket Koriander
1/2 Chili (valgfritt)
1 Mango
1 Avokado
1/2 Agurk
1 Spisspaprika
1/2 Rødløk
10 Cherrytomater
1 pk Ruccolasalat
Slik gjør du:
Jeg liker best å håndtere laksen når den er halvfrosen. Da er den lettest å skjære i og man kan få tynne, fine skiver. Kutt laksen i 1 cm tykke skiver. Legg den i en skål sammen med limesaft, limeskall, olje og soyasaus...og eventuelt litt finhakket chili. Tilbered dette først slik at smakene får satt seg skikkelig mens du lager resten av salaten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.