Ostekake
Personlig mener jeg at man ikke trenger en spesiell anledning for å unne seg litt kake. Mai er en måned med mye fridager og lange helger. Perfekt for kakebaking og late dager. Her er en av mine absolutte favorittkaker. Denne ostekaken er til å dåne av og variasjonsmulihetene er ubegrensede. På bildet brukte jeg jordbærgelé og friske jordbær, men "påskeversjonen" med appelsingelé og appelsinskiver er også god...for ikke å glemme skogsbærgelé med friske blåbær og bringebær. Ja, mulighetene er som sagt mange.
Her er oppskriften:
Bunn:
115 gr. smeltet smør
225 gr. Digestive kjeks - knuses godt
Dette blandes og trykkes ut i rund form (24-26 cm).
115 gr. smeltet smør
225 gr. Digestive kjeks - knuses godt
Dette blandes og trykkes ut i rund form (24-26 cm).
Settes kaldt til kremen er ferdig. Ingen steking.
Fyll:
1 pk Philadelphia ost
1 pk Seterrømme
115 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 pk pisket kremfløte
1 pk gelé (bruk bare halvparten av vannet ifht hva som er anvist på pakken)
1 pk Seterrømme
115 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 pk pisket kremfløte
1 pk gelé (bruk bare halvparten av vannet ifht hva som er anvist på pakken)
Ingrediensene piskes og blandes godt sammen. Helles over bunnen og toppes med 1. pk. gelé til slutt. Tilbered geleen etter anvisning på pakken og hell forsiktig over kaken når geleen er avkjølt. Pynt med ønsket frukt eller bær.
LEKKERT!!
SvarSlettHva er remflöte?
SvarSlettUps... Det er nå rettet til Kremfløte. Takk for at du kommenterte det. :)
SlettDenne skal jeg prøve
SvarSlettDenne var helt nydelig skal lage en til sangkoret i dag
SlettTakk, så hyggelig! Den ER veldig god, og prøv gjerne andre varianter/smaker med gelé. Tror du vil like dem også. Lykke til! :)
Slett