Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er vel noe av det beste som finnes. Trond Moi har en herlig oppskrift som er kjempeenkel og utrolig god. Røren kan lages på forhånd og kan stå i kjøleskapet i noen timer.






Du trenger:
250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade
170 g hvetemel
8 egg

Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele over lav varme. Rør inn sukker og sjokolade i biter, og hell over i en stor bolle. Avkjøl litt. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen.
Fondantene kan stekes i store amerikanske muffinsformer eller i ildfaste former/kopper.
Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni.

TIPS:
Kunsten her er å ikke steke dem for mye. Jeg har gjort tabben å fylle disse i for små former for deretter å følge oppskriftens steketid. Det går IKKE så bra. Da blir det muffins og ikke fondant. Hvis man derimot følger oppskriften og fordeler røren på 8 kopper skulle det gå bra, men porsjonene blir STORE. Jeg liker å servere dem med Hennig Olsens Mangosorbet og/eller et stykke fersk ananas. Nam!!

Kommentarer

  1. OMG - det er så fantastisk godt!
    Røren kan også med hell fryses i form dersom man har mer enn man får avsetning på - det KAN skje ;-)
    Etter noen ganske få minutter i stekeovnen har du det frydefylt godt på en sliten onsdagkveld.

    SvarSlett
  2. Mm, det hørtes godt ut. :) Takk for tips på bloggen min om hva jeg kan bruke de små sauene mine til. :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.