Kalvegryte

Kalv er sjelden og god mat. Det er ikke ofte man får tak i denslags i butikkene da det stort sett går rett til restaurantene. Vi er imidlertid aksjonærer i Valle naturkjøtt og er så heldige å ha tilgang på fantastisk kjøtt fra frittgående kalver. Nå nærmer det seg slaktetid igjen og fryseren er tømt for alt som ikke er eksklusivt nok, for nå trenger vi plass til nye forsyninger.


Kjøtt av bog og høyrygg
hvitløk
løk
hermetiske tomater
gulrøtter
champignon
olje
grønne bønner

Fres kjøttet på en stekepanne til det såvidt får en liten stekeskorpe. Kutt alle grønnsakene i passelige små biter og legg alt i en jerngryte sammen med kjøttet. Legg kjøttet nederst og grønnsaken på toppen. Hell litt vann i gryten sammen med en boks hermetiske tomater, eller to, alt avhengig av hvor mange du skal lage til. Kjøttet skal såvidt dekkes med væske.

Stek på 100 grader i ovnen....i syv timer. Mørere kjøtt og herligere husmannskost skal man lete lenge etter. Som tilbehør kan du ha både ris, rotmos/potetmos eller et godt brød.

Tilbehør i glasset? En liten Amarone kanskje?

Kommentarer

  1. Den gryten høres herlig ut.For en komposisjon.Ummmm!!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.