Gulrotmuffins

Muffins er det marmorkaka eller skuffkaka var i "gamle dager". De dukker opp på nesten alle festbord. De passer til alt. De kan "pimpes" opp eller ned alt ettersom anledning, tid og kreativitet.
Til skjønne naboer som forlater nabolaget (snufs) og til naboer med bryllupsdag er bare det beste godt nok...nemlig disse gulrot-muffinsene...eller cupcakes som det heter i disse dager.

Du trenger:
4 egg
3 dl. sukker
3 dl. hvetemel
2 ts. natron
2 ts. kanel
1 ts. salt
1 ts. vaniljesukker
1,5 dl. olje
4-5 dl. raspede gulrøtter

Pisk egg og sukker hvitt. Vend inn resten av de tørre ingrediensene. Bland olje og gulrøtter sammen og vend dette inn i røren til slutt. Fylles i muffinsformer og stekes på 190 grader i ca. 20 min. Røren kan også stekes som hel kake i springform men da må den stekes i 55-60 min.
Glasuren:
100 gr. Philadelfiaost
1 ts. vaniljesukker
50 gr. smør
125 gr. melis

Smuldre temperert smør og melis. Rør inn kremosten og pisk godt til blandingen er luftig og fri for klumper. En liten dråpe konditorfarge eller to gjør dem ekstra pene. :o)

Kommentarer

  1. Her har ein proff vore i arbeid!! Nydelege muffinsar!

    britt

    SvarSlett
  2. Sv: takk for koselig kommentar på bloggen min! :) Måtte klikke meg inn for å kikke på jakkene du linket til - JEG ER FORELSKET! Tusen takk for tips :)

    SvarSlett
  3. De såå veldig gode ut :):)

    SvarSlett
  4. Jeg kan bekrefte at disse er knallgode, og de var like lekre i virkeligheten. Hilsen gamle-naboen ;)

    SvarSlett
  5. Flotte muffins! Hvilken tip brukes for å lage roser?

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisan og takk for det. Jeg bruker tip 2D fra Wilton for å lage roser. Blir like fint hver gang. :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.