Sjokolademuffins

Inspirert av Passion4baking laget jeg sjokolademuffins til en liten jentefest. Dessverre måtte vi avlyse jentefesten fordi Lotte ble syk, men muffinsene var jo en slags "medisin". Ihvertfall var de til ganske god trøst.


Muffinsoppskriften er ganske standard. For eksempel denne

Men hemmligheten ligger i frostingen. Dette er Manuelas oppskrift og inneholder over 4 plater deilig sjokolade. Jeg kan imidlertid anbefale å dosere ned denne oppskriften ned da jeg synes den ble alt for stor. Jeg bakte ca. 16 store muffins og fikk en hel sprutepose til overs med frosting. Du kan imidlertid oppbevare den i ca. 5 dager i kjøleskapet eller eventuelt fryse den ned. Det er jo en god idé.

25 g kakao
1/2 dl kokt vann
340 g usaltet smør
60 g melis
litt salt
450 g smeltet sjokolade som har blitt avkjølt

- Bland kakao sammen med det kokte vannet til alt er godt blandet.
- Varm sjokolade i mikro i cirka 1-2 minutter. Pass på at det ikke blir brent og la den bli helt kald.
- Pisk smør, melis og salt til en luftig røre.
- Reduser hastigheten og tilsett den smeltede, men kalde sjokoladen.
- Miks inn sjokoladepulver som du tidligere har blandet med varmt vann.
- Hvis du ikke bruker denne frostingen med en gang kan du oppbevare den 5 dager i kjøleskapet eller fryse den ned.
- Før du bruker den, må du da la den tine i romstemperatur og mikse det opp igjen.

Kommentarer

  1. Disse kakene er både smakfulle og lekre. Var så heldig å få levert av kakene på døren en fin søndags ettermiddag. Da var det bare å sette på kaffen......ummmh...deilig!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.