Entercote og portvinsaus

Søndagsmiddagen i går var et herremåltid med nydelig kjøtt fra tidligere omtalte Valle naturkjøt. Entrecote er noe av det beste vi får og med utsøkt tilbehør var det "bærre lekkert". Hasselbackpoteter er alltid en vinner, men portvinssaus var nytt for oss...og ikke siste gangen vi lager. Jeg fant et par oppskrifter men endte opp med å lage min egen variant, så her er en omtrentlig oppskrift på den sausen:



Portvinsaus:
1 stor Charlottløk (finhakkes og freses i 1 ss smør)
2 dl. grønnsaksbuljong (her burde det selvsagt vært kalvefond istede)
2 dl. kremfløte (matfløte duger IKKE) :o)
1,5 dl. Sandemans portvin
ca. 1 ss Maizenamel rørt ut i litt vann.
salt, pepper (smak til)

Fres løk til den blir blank. Hell i kraft og fløte og la småkoke 8-10 min. Tilsett portvin, kok opp og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak sausen til med salt og pepper.
Tips: Portvin kan erstattes av 1 ss rognebærgele eller solbærsaft per dl portvin man erstatter.

Tilbehør: Champignon, vårløk og aspargesbønner.

Kommentarer