Makroner

Franske makroner har gått som er farsott over mang en kjøkkenbenk de siste par årene. Kokebøker og bakesett selges over en lav sko og ryktene om hvor utrolig vanskelig de små lekkeriene er å få til å bake selv vil ingen ende ta. Etter å laget disse én gang konkluderer jeg med at disse ryktene er kun ondsinnede og må være satt ut av bakerene som skal tjene penger på å selge dem. For dette var slett ikke håpløst i det hele tatt. Om mine makroner holder fransk standard er vel tvilsomt, men det var ihvertfall en sped begynnelse for min del. Og jeg aner konturene av det som kommer til å bli en aldri så liten besettelse, for her er det mye morro å ta tak i. Farger og smaker i uendelige kombinasjoner skal bli gøy å prøve ut.

Oppskrift:
2 eggehviter
60 g sukke
60 g mandelmel
90 g melis

Kjør mandlene til mel i en hurtigmikser. Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Sikt mandelmelisen over i bolle. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker (store som femkroner) på to bakepapirkledde stekeplater. La kakene hvile i 30 minutter før de stekes ved 150 grader på nederste rille i ca. 20 minutter. Makronene skal ikke få noe særlig farge men undersiden skal løsne fra bakepapiret når du prøver å løfte på dem. Avkjøl kakene og løsne dem fra papiret. Sett sammen to og to makroner med en liten skje krem imellom.

Noen viktige huskereglene for vellykkede franske makroner:
•  Når du har presset ut makronene på stekebrettet bør du slå bakebrettet i bordet en gang eller to slik at eventuelle luftbobler kommer til toppen. Disse kan du stikke hull på med en tannpirker.
• La makronene hvile på stekebrettet i 15-30 min før du setter dem i ovnen. På den tiden får makronene tid til å stivne litt, slik at resultatet blir best mulig.
•  I ovnen bør du ha en stekeplate under den med makronene på.

Krem
1 plate kokesjokolade
1,5 dl fløte

Kok opp fløte. Smelt hakket sjokolade i fløten. La det småkoke forsiktig i ca. 5-10 min. Avkjøl til det blir en tykk krem som lar seg smøre eller sprøyte på makronene. Kan med fordel lages dagen i forveien.

Kommentarer

  1. Disse så kjempefine ut - men jeg gir opp.. Prøvde meg tilogmed på Møllerens 1-2-3 makroner til 17 mai, de ble skrukkete og veldig rare, hihi:)) Ingen som hadde lyst på de - selv ikke ungene:) Jeg ser at Møllerens skulle hatt noen av huskereglene dine på pakken, lurer på om det var stekingen som gikk skeis.. Uansett, fristende innlegg:)
    Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.