Chorizopasta

I en bursdag nylig fikk vi servert en nydelig pastarett som jeg ble inspirert til å prøve. Helt identisk er den ikke, men kjempegod ble denne også. Raskt og enkelt....just the way we like it når man har bedre ting å ta seg til enn å henge over grytene i sommer.Du trenger:
Fersk pasta
Chorizopølse
Hermetiserte cherrytomater eller pastasaus med Basilikum
kremfløte
Friske urter (jeg tok Oregano og Løpstikke fra hagen. Men Basilikum gjør også susen hvis du har det)
Sambal Oelek (chilipasta). Fåes på Meny, Ica Maxi eller invandrerbutikker. Smak deg fram til hvilken styrke du vil ha. En liten teskje er nok hvis du bare ønsker en litt "snert" på sausen
Parmesan
Nykvernet pepper

Sausen lager du ved å koke opp tomater/tomatsaus og fløte. Mos tomatene dersom du ikke ønsker for store biter i sausen. La det koke forsiktig til det har redusert litt/fått en litt tykkere konsistens. Ha i finhakkede, friske urter og smak til med litt pepper og Sambal Oelek. Kok opp pasta etter anvisning på pakken og anrett på tallerkenen. Kutt opp Chorizopølse i små biter og dryss dette over pastaen. Ha sausen oppå og løft forsiktig på pastaen med en gaffel slik at sausen fordeler seg litt inn i pastaen. Dryss til slutt over litt parmesan før servering.
Dette kan gjerne serveres med både erter og andre grønnsaker i selve retten eller med salat og baguetter på siden om du vil ha et større måltid. Enjoy!

Kommentarer