Banankake

Hjemme hos oss har det en tendens til å bli liggende litt småbrune bananer som ingen vil spise. Og da tenker du nok at det er forkastelig og at vi burde kjøpe færre bananer. Jeg er delvis enig. Men bare delvis, for hvis du har smakt saftige banankaker vet du at litt slitne bananer er den beste ingrediensen i en god kake. Her får du en oppskrift på en kake fra David Lebovitz som virkelig er verdt å prøve.230 g usaltet smør
300 g sukker
350 g mel
1 1/2 ts. kanel
1 ½ ts. bakepulver
¾ ts. natron
½ ts. salt
1 ts. vanilje essens
1 ss. espresso kaffe
2 egg
6 ss. rømme eller fløte
3-4  mosede bananer
150 gr. valnøtter

Miks smør og sukkert hvitt og luftig. Pisk inn vaniljeessens, espresso og ett og ett egg. Bland alt det tørre og tilsett halvparten. Ha i rømme/fløte  og miks videre. Mos bananene med stavmikser. (Jo eldre og mykere bananer jo saftigere kake og mer banansmak blir det). Rør inn resten av melet. Hvis du ønsker å ha i valnøtter har du i det til sist.

Fordel røren i to like former på 23 cm eller i en større firkantet form. Jeg brukte en firkantet på ca. 25x25 cm. Stekes på 180 grader i ca. 40 min.

Mokkakrem
300 gr. mørk kokesjokolade
125 ml. sterk kaffe
140 gr. usaltet smør

Smelt alle ingrediensene i en bolle i mikroen eller i vannbad på kokeplaten. Bland godt til det blir en glatt røre. La kaken og kremen avkjøles. Jeg delte kaken i to på tvers, la krem på den ene delen, la den andre delen oppå og hadde sjokoladekrem over hele kaken til slutt. Alternativt legger du den ene runde kakebunnen oppå den andre. Namm!!

Kommentarer