Kalveburger

Grillsesongen er ikke alldeles over enda men den er nok på hell. På tampen har jeg laget en hamburger av kalvekjøttdeig som ble veldig saftig og god. Hvis du ikke er så heldig å få tak i denne type kjøttdeig kan du selvsagt bruke vanlig kjøttdeig. 



Min oppskrift er som følger:
500 g kalvekjøttdeig
1 revet løk
3 fedd hvitløk
1 egg
ca. 2 ss potetmel
ca. 5 ss BBQ saus
Piffi,
salt
pepper
Bland alle ingrediensene godt før du lager passelig store burgere. Bruk gjerne hendene til både røring og forming. Da får du blandet det best. 
Stekes på grillen i ca. 5-7 min på hver side, avhengig av varmen på grillen.

Toppes med grønnsaker og dressing etter ønske. Jeg brukte Aioli, ketchup, mozarellaost, bifftomater, agurk og salat.
Anbefaler også å lage egne hamburgerbrød. Oppskriften finner du her.

Kommentarer