Svinekoteletter / svinegryte

I dag har jeg holdt meg hjemme. Hodepine, dett i desa og stemme som en gammel kråke, når det i beste fall var lyd. Varm melk og honning og søppeltv. Det ble jeg IKKE bedre av. Så jeg hentet fram nesespray med Plumboeffekt og en god dose Paracet. Jeg satte meg ned for å lese litt mail, og inn kom et nytt blogginnlegg fra en av mine favoritter, Csangolicious. Jeg hadde ikke tenkt å hive meg ut i noe videre matlaging i dag. Fjordland fristet i grunnen mest. Men det var før Monica kom med oppskrift på sine ungarske svinekoteletter. Jeg hadde alle ingrediensene i kjøleskapet - inklusive ungarsk paprikapulver. Joy! Svinaktig godt!

Kutt, krydre og sett på kok. Alt i ei gryte. 10 min. med tilberedelser, og en time seinere har vi ferdig middag. Den gjør seg helt selv. Love it! Enkleste hverdagsmat som finnes...og skikkelig husmannskost. Takk, Monica, du reddet dagen! Føler meg bedre allerede.

Til gryta trenger du:
1 kotelett pr pers.
2 store løk
2 gulrøtter og noen amandine poteter per pers.
ca. 1 ss paprikapulver
1 buljongterning
vann
salt
pepper
et par hvitløksfedd

Ta et par store løk og skjær i tynne skiver. Stek på medium varme, ikke la det bli brent. Når løken har blitt myk tilsetter du pulverpaprika, et par fedd hvitløk, kraft eller buljong og 2-3 dl vann. La det putre et par minutter og legg koteletter oppå. Skrell gulrøtter del dem i to. Vask amandine poteter (små franske poteter) og ha dem i panna med kjøtt og gulrøtter. La alt putre på medium varme til gryten har fått samme farge som på hovedbildet. Øs opp på store talllerkener, husk på å få med deg den gode sjyen som ligger i panna.

Kommentarer

 1. Vilken mysig blogg du har:)

  Gillar du inredning kan du kika in hos mig:)

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria på inredningsvis.se

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Maria.
   Jeg skal absolutt svinge innom deg å ta en nærmere titt. Ser ut som en kjempeflott blogg. Ha en super uke du også.

   Slett
 2. Der skal jeg sannelig svinge innom! Er så herlig å finne blogger som inspirerer litt. KOselig å titte her hos deg også =) God bedring, det er så kjedelig å være syk!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Salige lavendel. Jeg føler meg heldigvis litt bedre nå. :o) Inspirerende blogger er gull verdt. Så uendelig mye gøy man kan komme over. Hyggelig at du stakk innom. :o)

   Slett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.