Gourmetmorro

I helga hadde vi en lenge planlagt gourmetaften med gode venner. 8 retter var nøye planlagt og forberedt. Tre av rettene skulle lages underveis i løpet av dagen og resten var laget på forhånd. 
 Vi startet kl. 15 med champagnevelkomst og trekning av kokkelag og oppskrifter. Vi var tre par som skulle mikses og lage hver vår rett og det viste seg å bli en utrolig morsom aktivitet. Det var litt forskjellig vanskelighetsgrad på rettene så noen fikk jobbe mer enn andre, men maten ble helt super og alle var både mette og fornøyde med både egen og andres innsats. Dette frister til gjentagelse. En kjempefin måte å engasjere alle på og uten å ha et vertskap som er mer på kjøkkenet enn sammen med gjestene. 

Hvis du tar en titt på menyen her vil du kanskje lure på hva en eplekake gjør midt i menyen. Da kan jeg fortelle at denne "eplekaken" er av det sterke slaget. Man tar en liten klype vaniljestrø på håndbakken, en liten shot med Smirnof Green Apple og til slutt en eplebit. Dette taes som en tequilashot og er kun en liten "oppstrammer" mellom rettene. :)
Punkt nr. 6 på menyen er en herlig champagnesorbet, bestående av Mangosorbet fra Kullinaris med en klunk champagne over. Serveres i coctailglass. Namm!!!

Kommentarer

 1. Forklaringen rundt eplekaken  var en artig sak.
  Nå har jeg også ide om hvordan vi innretter oss neste gang dere kommer opp til oss, så gled dere, det skal ikke stå på råvarene.
  Ellers er jeg enig, slik bør et etegjilde være.
  Helsing han far.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.