Kalvegryte II

Det går mye i kalvekjøtt hos oss og det er supergøy å utforske og prøve nye oppskrifter basert på dette fantastiske kjøttet fra Valle Naturkjøt. Man-tar-hva-man-har-prinsippet er alltid spennende og gryteretter er usedvanlig greit å lage på de dager da man ikke vil stå på kjøkkenet i timesvis, men likevel vil ha en ordentlig middag. Denne gangen brukte jeg høyryggen av kalven.

Til denne oppskriften (ca. 4 pers.) trenger du:
ca. 1,5 kilo høyrygg av kalv
hermetiserte tomater med basilikum
kalvekraft (her kan du også bruke eventuelt kalvefond eller buljong)
2 løk
8 gulrøtter
4 søtpoteter
en halv liten sellerirot
en god neve bladpersille
en pk. fløte
salt
pepper
olje i bunnen av panna
vann til du akkurat såvidt dekker kjøttet

Jeg benet ut kjøttet og skar det i passelige stykker (omtrent på størrelse med en liten håndflate), krydret dem og freste dem lett på pannen før de ble lagt i en jerngryte sammen med alle de andre ingrediensene. Først en boks med tomater i bunnen og deretter passelige terninger av rotgrønnsaker, løk og grovhakket bladpersille. Til slutt tømte jeg over mer tomater, kalvefond og fløte. Blandet det hele litt rundt og satte gryten i ovnen. Der sto den i ca. 2 timer på 180 grader. Du kan ha enda lavere varme og la den stå enda lengre om du vil. Husk å smak til med salt og pepper før servering. 
Dette er en perfekt søndagsmiddag. Da kan gryten stå i ovnen i 4-5 timer mens dere er på tur. Å komme hjem til ferdig middag er ren luksus. 

Som tilbehør laget jeg båtpoteter av Amadine i ovnen med olje, potetkrydderet fra Cemo og hvitløk. 200 grader i en liten time så er de ferdige. Poteter kan du også ha rett i gryta sammen med de andre ingrediensene eller du kan bare ha et godt brød til.

Vintips: Montecillio Reserva 2007 (varenr. 4781601)

Kommentarer