Laksepai med artisjokkhjerter

Laksepai er en av mine paifavoritter, og her kommer enda en oppskrift på denne. Litt enklere men akkurat like god som den forrige. Perfekt til både lunsj, piknikk, middag og kvelds. Kan serveres både varm og kald.
Paideig:
125 gram smør
3 dl hvetemel 
2-3 ss kaldt vann

Bruk temperert smør. Smuldre det inn i melet og tilsett vann når smøret er helt smuldret ut. Kna/elt deigen smidig og sett eventuelt til kjøl i ca. 30 min. Da blir den fin å jobbe med når du skal kjevle den ut. Har du dårlig tid får du det til likevel, men bruk da mye mel når du kjevler og påregn litt "lapping" når deigen rives opp under kjevling. Prikk huller med gaffel i bunnen og forstek eventuelt i ca. 10 min på 180 grader. Også dette kan du hoppe over om tiden er knapp, men faren er at bunnen blir myk og ikke så sprø når den er ferdig stekt.

Fyll:
4-5 egg
1 pk. fløte  (eller 3 dl melk)
én boks artisjokkhjerter
2 vårløk
ca. 200 gram tynne skiver med røkelaks
revet Mozarella

Hakk opp vårløken i tynne biter, kutt arisjokkhjerter i skiver og riv opp laksen i mindre biter og fordel dette i paiskallet. Pisk eggene, bland med fløte og hell over fyllet. Strø ost på toppen.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 min eller til osten og paiskallet er gyldent. Serveres med salat, en god klatt med rømme (gjerne Rørosrømme) og nykvernet pepper på toppen.

Kommentarer