Sjokolademousse

For noen dager sider fant jeg ut at vi skulle kose oss litt ekstra på en helt vanlig hverdag. Da ble det sjokolademousse til dessert. Jubel! Jeg er som kjent ikke superfan av alle Toroproduktene og prøver å lage det meste fra bunnen av, men av og til er det jo fristende å jukse litt når tidsklemma er som verst. Det trenger altså ikke å være vanskeliger enn en pose med Toro sjokolademousse om du ikke har tid eller lyst å lage sjokolademousse fra bunnen av, men jeg lover at det er verdt det.Jeg brukte denne oppskriften:
2 dl  kremfløte
225 g  kokesjokolade
4 stk  eggeplommer
2 stk  eggehvite
100 g  melis 

• Pisk kremfløten til stiv krem og sett den kaldt.
• Bryt sjokoladen i biter og smelt den i mikroen. Ikke mer enn 1 minutt på full styrke da den brenner seg fort. Bedre å smelte for lite enn for mye. Rør litt underveis til alt har smeltet og sett den eventuelt inn i noen sekunder til slik at alt har smeltet. En tryggere måte å smelte sjokoladen på er i en skål i vannbad.
• Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
• Ha sjokolademoussen i porsjonsformer. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med vaniljesaus og gjerne litt friske bær.

Kommentarer