Grillmat

En spontan grillmiddag utviklet seg til et helt festbord når vi sammen med naboen tok det vi hadde av godt i skapet. Kalvekjøttdeig og bacon ble de deiligste hamburgere. Forøvrig hadde vi marinerte kyllingfileter, baconpølser, potet- og tomatsalat samt ferskt brød fra fryseren og gode oljer.

Nå skal det sies at vi har en fyldig fryser og alltid friske grønnsaker i kjøleskapet så de store handlerundene er sjeldent nødvendig. Men når ikke engang helgehandelen var unnagjort ble jeg selv litt overrasket over hva vi kunne trylle fram i fellesskap.

Kalveburgerene er superenkle og uten diverse krydder og tilsetninger slik jeg vanligvis pleier å lage dem (se HER). En god venn lærte meg å lage disse burgerene med bacon rundt og de har blit en favoritt. Baconet får dem til å holde både form og konsistens og de er virkelig kjempegode. Men jeg vil påstå at det krever god kjøttdeig...som f.eks kalvekjøttdeig. Vi laget disse til kalvefesten for Valle naturkjøt og er derfor selvsagt bortskjemt med de beste råvarene.

Kalveburgere (7 stk):
1 kg. kalvekjøttdeig
ca. 1 ts. salt
1 strøken ts. pepper
1 baconskive til hver burger

Bland alt med hendene og form gode kaker. Rull bacon rundt og legg dem på grillen eller stek dem i panna.

Tomatsalaten:
2 store, gode tomater
1 rød løk i tynne skiver
1/2 agurk
1/2 glass hvitløksbåter i olje
pepper

Danderes lagvis og legges i skål. Hell over hvitløksbåter sammen med litt av oljen fra glasset. Ha litt nykvernet pepper over til slutt.

PS: Hvis du vil lage hamburgerbrød til kalveburgerene kan du jo prøve disse.Kommentarer