Bruschetta med Parmaskinke

Etter ti dager i Toscana er jeg nå proppfull av italiensk matinspirasjon. Bruchetta, pasta, biscotti, olivenoljer, viner og fantastiske råvarer. Jeg kunne holde på i evigheter. Jeg har tatt kokkekurs hos Mauro fra Cooking in Toscana og vi har tryllet og eksperimentert på eget kjøkken i tillegg til å smake det genuine på de lokale restaurantene. Vi har bevisst oppsøkt kun restauranter anbefalt av lokalbefolkningen og har derfor fått servert husmannskost fritt for pynt og ekstravaganse. Reale porsjoner tilberedt av "mor selv" og med en obligatorisk Limoncello til dessert. I love it.Dette er en klassisk italiensk rett som fungerer like godt som lett lunsj som til forrett, nemlig bruschetta. En skive per pers. holder lenge som forrett, mens til lunsj vil man kanskje ha to, og da topper jeg den gjerne med litt parmaskinke. Oppskriften her er til 8 skiver.

Hvitt brød (helst stenovnsbakt men ikke noe must)
8 tomater (ca. en liten tomat per skive)
1 ts salt 
1/2 ts nykvernet pepper
1 ts oregano
en halv potte basilikum
4 ss extra virgin olivenolje
1-2 fedd hvitløk

Skjær brødet i skiver og legg dem på en plate i ovnen  på ca. 180 grader i 5-10 min. Brødet skal bare bli sprøtt, ikke brunt eller brent, så følg med.

Kutt moden tomat, av beste type, i terninger og ha i en liten bolle. Hell over resten av krydderet, tøm på olivenolje og kutt basilikum i små biter. Bland alt godt sammen.

Skrap hvitløksfeddet over brødskivene et par ganger, dryss over litt olivenolje og legg deretter tomatblandingen oppå. Topp det hele, om ønskelig, med en god Parmaskinke. 

"Sammen med en lett, halvtørr hvitvin er dette en perfekt sommerlunsj."


Kommentarer