Ravioli

Vår italienske kokk, Mauro, viste oss sine familietriks da vi lagde Ravioli i Toscana. Litt omstendelig å lage, men supergodt, veldig enkelt, og jentene hadde det kjempegøy når de fikk være med å tilberede.

Standard pastadeig til 6 pers.
(Denne kan brukes til tagliatelle, tortellini, lasagne og ellers alle typer pasta forøvrig.)
300 gr. hvetemel
300 gr. Semolinamel
6 egg

Bland sammen melet og hell det ut på en bakeflate. Pisk eggene sammen, lag et krater i meler og hell i egg. Bruk en gaffel til å gradvis røre inn melet i egget. Forsiktig så du ikke bryter "veggen" med mel, da vil alt renne utover bordet. Når nesten alt er rørt sammen knar du resten med hendene. Kna til smidig deig i ca. 10 min. Da skal deigen være silkemyk og med ørsmå luftbobler på overflaten. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i ca. 30 min.

Raviolifyll:
800 gr. spinat
2 egg
300 gr. Ricotta
2-3 ss smør
salt
pepper
revet Parmesanost
1/2 ts. muskat

Tin frossen spinat og klem ut vannet. Bland spinat, Ricotta, 1 1/2 ts salt, litt pepper, egg, 6 ss parmesan og muskat. Del deigen i ca. 3 emner og kjevle dem ut til de er veldig tynne. Ikke gjennomsiktige, men husk at deigen skal brettes dobbelt så du vil ikke ha den for tykk. Legg en teskje med fyll jevnt fordelt på rader over halve deigen, med 1,5 cm mellomrom. Når halve deigen er fylt, pensler du vann i alle mellomrommene. Deretter brettes deigen i to, kutt mellom fyllet og lukk sidene med en gaffel til slutt.

Kokes i saltet vann i ca. 8-10 min, men ta smaksprøver for å være sikker på at de er kokte. Serveres enkelt med smeltet smør og et godt dryss med parmesan.

Kommentarer