Tapas

I forrige uke nøt vi deilige, varme og late dager sammen gode venner på terrassen. Vi hadde den perfekte kombinasjon av en tur på stranda, god mat, rikelig med champagne og en knallbra konsert på kvelden. Virkelig en av de bedre sommerdagene vi har hatt. Vår venninne Nina er en kløpper på tapas og i sommervarmen er jo dette perfekt mat i sosialt selskap. Alle bidro med å lage litt hver og vips hadde vi et festbord. Gambasen som Grunde lagde var så god at jeg glemte å ta bilde av den. Den forsvant som dugg for solen så den får vi komme tilbake til. :)

Men Ninas tapas skal du få her...

Loffskiver med ost og skinke:
Skjær loffskivene ca. 1 cm tykk og kutt av skorpen. Smør på Philadelfiaost (original) eller krydderost på halvparten av skiva og legg på et par halve, sorte olivener. Brettes i to og rulles inn i skinke. Her kan du bruke alt fra Parmaskinke til en enklere Standaskinke. Det viktigste er at skinka er fersk og saftig. Lag mange av denne da dette er en absolutt favoritt hos de fleste. I tillegg til å fylle den med Philadelfiaost hadde vi på noen Ricotta/spinatblanding som var igjen etter en lunsj med Ravioli. Den blandingen finner du HER. Det ble også veldig godt. Fyll et stekebrett med loff-tapas og stek det i ovnen i ca. 15 min. på 200 grader.

Asparges med kremost:
Ta to asparges og legg dem helt inntil hverandre. Stryk på et godt lag med kremost (Philadelfia original) og surr deretter en tynn slice med bacon rundt. Du kan også bruke skinke her om du foretrekker det. Legges på brett (gjerne sammen med flere andre ting som skal stekes med bacon) og stekes i 20-25 min. Følg med når baconet begynner å bli gyldent.Fylt chili:
Del og rensk en chili til den er helt uten frø og streng inni. Fyll den deretter med kremost og surr en liten bit med bacon rundt. Under en halv slice holder. Stekes også i ca. 20-25 min.

Dadler med bacon:
Del dadlene såvidt i to og plukk ut stenen. Del en baconskive i 3-4 biter og surr en og en bit rundt hver daddel. Her kan du trygt lage et helt brett med bare disse for dette er også en skikkelig favoritt. Jeg blir aldri lei av disse. Istedefor bacon kan du også her bruke skinke.

Tapas er jo så uendelig masse mer enn disse smårettene men jeg garanterer suksess med disse. Vi gjorde rent bord. 

Kan også anbefale en god hvitvin til dette. Cloudy Bay fra New Zealand gjorde seg veldig godt til deilig tapas i sommersola.


Kommentarer