Bringebærmoussekake

Dette er en av familiens favorittkaker. Jeg laget den i tre etasjer til bryllupet vårt og har utover det laget den mange, mange ganger. Nå som det fortsatt er sesong for friske bringebær er det en god idé å teste den ut. Ellers i året bruker jeg frosne bringebær, men det er jo litt ekstra stas å pynte med lokale, friske bringebær.

Bunnen:
4 eggehviter
250 gr. melis
250 gr. malte mandler
1 plate raspet kokesjokolade

Pisk eggehviten luftig og stiv. Ha deretter i litt og litt melis mens du fortsatt pisker. Når all melis er pisket inn i eggehvitene vender du forsiktig inn mandler og sjokolade. Kle en kakeform (24/26 cm) med bakepapir i bunnen og hell i røren. Sett den rett inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20 min. Når steketiden er over kan du sette ovnsdøren litt på gløtt slik at varmen gradvis siver ut og kaken ikke ramler sammen. (Noen ganger synes jeg bunnen blir for høy og det blir for lite plass til moussen og geleen men det løser jeg isåfall bare med å plukke bort den øverste skorpen på kakebunnen.)

Bringebærmousse:
5 plater gelatin
400 gr bringebær (friske eller frosne)
3 dl. melis
3 dl. kremfløte
2 eggehviter

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min. Kjør bringebærene i en mixer til det blir en puré. Ha ca. 3 ss bringebærpuré i en kjele, varm dette opp på svak varme. Klem så vannet av gelatinen og ha det i kjelen til det smelter. Bland inn melisen og resten av pureen sammen med dette. Pisk kremfløte og eggehviter hver for seg. Bland bringebærpuré med pisket kremfløte og vend til slutt forsiktig inn eggehvitene. Bre så brongebærmoussen over kakebunnen (mens den fortsatt står i forma) og sett til kjøl. Når moussen er stiv kan du ha gele på toppen av kaka.

Gelé:
Lag en pakke bringebærgele etter anvisning på pakken. Avhengig av hvilke størrelse du har på forma og hvor tykk bunnen din blir, varierer det om man trenger en hel eller en halv pakke med gelé. Husk å la geleen avkjøle før du har den over kaka. La den helst stå over natten til avkjøling.

Pynt med sjokolade og bringebær.

Kommentarer