Gastronomiske sommerminner

Nå er vi tilbake til hverdagen etter mange ukers ferie. Uthvilt med massevis av solvakre minner å se tilbake på. Vi har vært sammen med gode venner på stranda, på konsert, i båten, på hytta, i skauen og rundt grillen. Vi har hatt fullt program med både båttur, hyttetur og "glamping".

"Glamping" er forøvrig et konsept vi fullt og helt har omfavnet. Vi trives i de enkle kår når vi skal senke skuldrene og nyte sosialt samvær, men en touch av finesse og glamour er veldig velkomment. Som en flaske kald champagne, et langtidsstekt (3-5 timer) måltid på grillen eller en deilig kake til dessert. På camping kan man fint få dette til og det setter, for oss, en ekstra piff på opplevelsen. En annen sak er at vi omtrent fremstår som en turistatraksjon i oss selv der vi opererer med langbord til over 20 personer, to store Webergriller, champagneglass og lyslykter i trærne, men guri som vi koser oss. Her er en liten smakebit på hva glamping har vært for oss i sommer.

Hvitvinsdampede blåskjell med persille og cherrytomater.
Freses i aluminiumsbakk på grillen til skjellene åpner seg. De som ikke åpner seg går i søpla.Kamskjell blir også frest i aluminiumsbakk sammen med en god olje, salt og pepper. Snu dem ofte hvis du bruker direkte varme, men i utgangspunktet er dette like greit som å steke dem på en stekepanne.

Focaccia er alltid godt tilbehør til grillmat.Helgrillet lakseside.
Til 2 laksesider:  2 store never persille • 1 potte gressløk • 4 store Charlottløk • 4 vårløk

Alt finhakkes og bres over fisken som stekes med skinnsiden ned. Bruk indirekte varme slik at den ikke svir seg.
Vafler til frokost skaper jubel blant ungene. :)
 
 
 
 

Kommentarer