Saftig kalvestek
Som aksjonær i Valle Naturkjøt er vi så heldige å ha tilgang på
"verdens beste kalvekjøtt". Frittgående, lykkelige dyr som får klatre i
dalsidene og løpe på engene mens de beiter ned naturlandskapet i
Setesdalen gir det møreste kjøttet vi noen sinne har smakt. Kalvekjøtt
er jo generelt litt vanskelig å få tak i men her hos oss er vi så
bortskjemte at en kalvestek er hverdagsmat på en helt vanlig onsdag.
Surr steken i en panne slik at steken får en tynn, sprø skorpe. Krydre og legg steika i en stekepose. Kutt løken i grove biter, skrell hvitløksfeddene og del gulrøttene i tre biter. Samle alt i stekeposen, sammen med 2 ss godt smør, og snurp den igjen med poselåsen som følger med posen. Sett inn et steketermometer før du setter steika i ovnen på 120 grader. Da skal den steke i ca. 2,5 timer eller til kjernetemperaturen er 60 grader (da er kjøttet rosa. Vil du ha kjøttet helt gjennomstekt kan du vente til det er ca. 65-68 grader). Ta kjøttet ut av ovnen og pakk det i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 20 min.
Potetform:
Nypoteter
2 søtpoteter
1/2 løk
1/2 fenikkel
1 dl. fløte
pepper
2 søtpoteter
1/2 løk
1/2 fenikkel
1 dl. fløte
pepper
Skrell søtpotetene. Del nypoteter og søtpoteter i skiver på ca. 0,5 cm og legg dem annenhver i en ildfast form. På toppen drysser du over tynne skiver med fenikkel og løk og heller over fløte og litt pepper.
Soppstuing:
Champignoner
2 ss smør
3 dl fløte
kraft fra stekeposen
2 ss smør
3 dl fløte
kraft fra stekeposen
Stek champignonene i smør til de er lett brune og myke. Tøm på fløte og kraft og la det redusere til ca. halve væskemengden.
Skjær kjøttet i tynne skiver og servér.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.