Rognebærgele med eple og vanilje
Rognebærene er sure og ikke noe særlig å knaske på. Men de er supre i gele til viltretter, kjøttkaker eller i saus. Visste du forresten at rognebær er en veldig viktig ingrediens i Gammel Dansk?
Jeg har aldri laget rognebærgelé før og fant et hav av oppskrifter. Alle med mer eller mindre samme ingredienser men med utallige variasjoner på mengdeangivelse, så jeg ble ikke så veldig klok. Jeg har derfor plukket ingredienser og tilpasset dem etter min mengde rognebær og smakt meg fram til min egen versjon.

Min oppskrift ble som følger:
750 gr. ferdig renskede rognebær
400 gr. epler
1,5 vaniljestang
3 dl. vann
6 dl. sukker
2 plater gelatin
400 gr. epler
1,5 vaniljestang
3 dl. vann
6 dl. sukker
2 plater gelatin
Del eplene i biter og kok sammen med rognebær og vann i ca. 30 min. Sil deretter frukt og bær gjennom et klede og mål opp safta. Jeg fikk ca. 5 dl saft som jeg kokte opp igjen sammen med 6 dl sukker. Egentlig sier vel regelen 1 dl sukker til 1 dl saft, men jeg liker den ikke for syrlig så jeg la til litt ekstra og smakte ytterligere til med litt vaniljefrø. Smak deg fram til hvor søt du vil ha den.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Når geleen er sukret kokes den i ytterligere 10 min. Ta bort snerk og skum slik at geleen blir blank og fin. Rør inn gelatinen til den er helt smeltet. Kok syltetøyglass og hell geleen over på dem mens de er varme. Sett på lokket og snu glasset opp ned. La det stå på hode mens det avkjøles. Da vil lokket lukkes hermetisk. Jeg lar dem gjerne stå over natten til de er helt kalde.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til en kommentar. Har du spørsmål skal jeg prøve å svare så fort som mulig.