Supersaftig laks Sous vide

Det er nok mange som fortsatt ikke vet hva SousVide er. Kort fortalt går det ut på å vakumpakke maten for så å varmebehandle den i vannbad under lav og veldig nøyaktig temperatur. Fordi produktet tilberedes i sin egen kraft, bevares farge og smak bedre. Denne måten å tilberede mat på har vært brukt i restaurantbransjen i mange år, men nå har den også nådd kjøkkenbenken i vanlige hjem.

Vi har gått til anskaffelse av en SousVide Supreme og kan ikke skryte nok av den maten som kommer ut av denne metoden. Jeg har så langt prøvd kyllingfilet, kalv indrefilet og laks i Sous
Vide og kan kun konstatere at hver rett har vært av det absolutt saftigste og møreste slaget.

Laksen laget jeg slik:
Krydret fire laksefileter med salt • pepper • frisk Oregano • en halv sitronskive per filet.

Jeg vakumpakket to og to laksestykker og satte SousViden på 49 grader. 20 min senere var laksen klar og ble servert sammen med denne potetsalaten.

Slik ser vidunderet ut...

Kommentarer