Sitron- og vaniljekake med ostekrem

Jeg har opplagt fått dilla på sitrus og følger nå opp med en sitronkake. Denne er utrolig smakfull og med en nydelig krem. En frisk og god formkake som vil falle i smak for dem som liker den friske smaken av sitron.

350 gr romtemperert
 smør
400 gr sukker
4 stk egg

 2 dl. fløte + 1 dl melk

450 gr hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker
frø fra 1 vaniljestang
2 stk sitron (skall + saft

) 

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn ett og ett egg om gangen. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene.
 Rør til slutt inn sitronskall (husk å vaske sitronen godt før du rasper og unngå å få med det hvite fra skallet). 


Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen hvis du bruker langpanne (ca 25 x 35) eller springform (26 cm). Jeg brukte imidlertid en randform + en liten 18 cm form. 

Stek kaken midt i stekeovnen ved 175 ºC i 35–40 minutter. Avkjøl kaken godt før kremen smøres på.


Ostekrem med sitron:

125 gr Philadelfia Original
60 gr romtemperert smør

4 dl melis
2 ts vaniljesukker

0,5 dl sitronsaft



Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til det blir en luftig krem og alle smørklumper er borte. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.


Kommentarer