Sitrussaus

I helga var det tid for å prøve mer fisk i SousViden. Breiflabb med sitrussaus ble en vinner. Særlig på grunn av sausen som jeg er veldig fornøyd med. Her ble det slumping og testing og miksing av et par forskjellige oppskrifter men resultatet ble etter min smak, veldig bra.
Appelsinsaus/sitrussaus kan brukes til så mangt men er vel best kjent som tilbehør til and. Men etter min mening passer det minst like godt til både kylling og fisk også.

3 dl  presset klementin/appelsinjuice (50/50)
1,5 dl  fiskefond (alt. fond av kylling, and, kalv, alt avhengig av hva du skal bruke den til)
1,5 dl  kremfløte
 2 ss  Cointreau likør 
1 ss  smør
appelsinfileter
strimlet klementinskall

Press klementin- og appelsinjuice til du har 1,5 dl av hver. Bland dette med fiskefond og kok/reduser dette inn til halv mengde. Tilsett fløte og Cointrau. Reduser igjen inn til halvparten. Rør inn smør helt til slutt. 

Skjær av tynne flak med skall fra en godt vasket klementin. Unngå å få med det hvite på innsiden av skallet. Kutt eller klipp flakene i tynne strimler som slippes i sausen før servering. Lag appelsinfileter ved å skjære skallet av appelsinen og kutte løs en og en båt uten å få med skinnet på båtene. Slipp også disse i sausen og spar et par til pynt på toppen av kjøttet/fisken.

Kommentarer